Na+vlees+nu+ook+plantaardige+eivervanger
© hampton creek

Na vlees nu ook plantaardige eivervanger

In de Verenigde Staten is een plantaardige eivervanger ontwikkeld. Beyond Eggs is een poedervormige eivervanger die kan worden gebruikt in voedingsmiddelen.

Beyond Eggs lanceerde de eivervanger gisteren in de Whole Foods-keten in Californië, meldt hln.be. Binnenkort wordt het wereldwijd in de rekken verwacht.

Leghennen

Door de plantaardige eivervanger te gebruiken, kan de leghennensector flink worden ingekrompen, meent initiatiefnemer Josh Tetrick. Hij is stichter van Hampton Creek, het bedrijf achter het 'plantenei'.

In het concept wordt gewerkt met een mix van planten die, wanneer ze op de juiste manier worden samengebracht, de smaak, voedingswaarde en culinaire eigenschappen van een ei evenaren.

Massaproductie

De formule is geschikt voor massaproductie van voeding en kan ook in ontwikkelingslanden worden gemaakt. Dat gebeurt dan in een versie met extra voedingsstoffen die ontbreken in het eetpatroon.

Hampton Creek voert momenteel gesprekken met voedselfabrikanten over de hele wereld om eieren in supermarktproducten te vervangen door Beyond Eggs.

Weer

 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  16° / 11°
  50 %
Meer weer