LTO in beroep tegen Lemselermaten

LTO Noord zet vraagtekens bij de aanwijzing van habitats van het Natura 2000-gebied Lemselermaten bij Weerselo. De land- en tuinbouworganisatie gaat in beroep.

Bij Lemselermaten is volgens LTO Noord onvoldoende onderzoek gedaan of er habitattypen voorkomen. Ook is de informatie die van belang is voor het aanwijzen van deze natuurwaarden onvolledig.

Verder hebben de betrokkenen onvoldoende inzage in de informatie, die voor hun agrarisch bedrijf van belang is.

Zwak gebufferde vennen

De zwak gebufferde vennen zijn van de lijst afgevoerd. Volgens LTO Noord is dat terecht omdat de informatie en het onderzoek onder de maat waren. Verder zijn de trilvenen niet meer aangewezen. Dat was eveneens een verzoek van LTO Noord.

Het ministerie van Economische Zaken wil de oppervlakte van het habitat vochtige heiden uitbreiden en verbeteren. Er komen twee kleine natte heideterreinen voor in het gebied.

Minder

Volgens LTO Noord is het voorkomen van de vochtige heide in de Lemselermaten bij Weerselo in vergelijking tot het totaal in andere gebieden in Nederland minder dan 0,2 procent van het landelijk areaal.

Ook zijn forse hydrologische maatregelen, onder andere in het landbouwgebied, nodig om de heide in stand te houden. Verder komen volgens LTO Noord de vochtige beekbegeleidende bossen niet voor.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer