Herstructurering Alton van start

Provincie Noord-Holland en gemeenten Heerhugowaard, Schagen en Koggenland hebben gezamenlijk de herstructurering van het glastuinbouwgebied Alton opgepakt.

Aanleiding daarvoor is het onderzoek van Grontmij met daarin aanbevelingen om het glastuinbouwgebied een nieuwe economische impuls te geven.

De provincie en gemeente hebben Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) gevraagd om als gebiedscoördinator op te treden.

Samenwerking verbeteren

De tuinders in het Altongebied hebben de handen ineengeslagen om de onderlinge samenwerking te verbeteren. Zo is een gebiedsorganisatie opgericht om spreekbuis te zijn van de ondernemers in en rond het Altongebied.

De gebiedsorganisatie pakt zaken op die bij de ondernemers vandaan komen op het gebied van samenwerking, gebiedsprofilering, duurzaamheid, onderwijs en innovatie.

Naast de rol als spreekbuis voor de ondernemers is de gebiedsorganisatie ook de schakel tussen de ondernemers en de gebiedcoördinator.

Conclusie

De conclusie van het Grontmij-onderzoek is dat het Altongebied nieuwe sterke ondernemers nodig heeft, om op termijn een concurrerend glastuinbouwgebied te blijven.

Om het gebied een impuls te geven, is nauwe samenwerking tussen ondernemers en de overheid nodig.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer