Aanpassingen in bestemmingsplan Duiven

LTO De Liemers is tevreden over de aanpassingen in het bestemmingsplan buitengebied Duiven door de gemeente. Het gaat onder andere om glastuinbouw, teeltondersteunende maatregelen en goothoogte.

Het is voor glastuinders mogelijk om een uitbreiding van meer dan 20 procent van de bestaande oppervlakte glas op de bestaande locatie te doen. Dit is het geval als de tuinder kan aantonen dat verplaatsing naar een cluster financieel niet mogelijk is.

Bestuurder Frank Wilting van de LTO-afdeling: 'Het gaat vaak om kleinere bedrijven van circa 1 hectare of hooguit 2 hectare die hun bedrijf willen vergroten, maar niet in één keer.' De stap naar 4 of 5 hectare, in een cluster, is vaak niet de ambitie van de tuinder.

De oude locatie is vaak onvoldoende waard om de verplaatsingsstap te maken. Verder zijn de financiële resultaten in deze tijd niet zodanig dat verplaatsing mogelijk is.

LTO verzocht een termijn van 7 maanden op te nemen voor teeltondersteunende maatregelen. Duiven honoreerde dit. De gemeente willigt ook het verzoek in om teeltondersteunende maatregelen tot maximaal 4 meter hoog toe te staan.

Goothoogte

De maximale nokhoogte is verhoogd naar 12 meter. Duiven heeft op advies van LTO Noord De Liemers de goothoogte aangepast van 6 naar 7 meter.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer