Sexy boer lokkertje Campina-reclame (video)

De reclame van Boer en Land, waarin een sexy boer de voorbijgaande dames in katzwijm doet vallen, bewijst het: de aantrekkelijke boerenondernemer heeft zijn intrede gedaan. Dat zegt marketingspecialist Rik Pieters.

Sexy+boer+lokkertje+Campina%2Dreclame+%28video%29
© Foto: youtube

In de commercial van het Campina-merk Boer en Land is een mooie man van rond de 35 jaar aan het werk in stoere kleding. De voorbijgaande dames vallen bijna in katzwijm bij het zien van zijn gespierde lichaam.

'De reclame is een verwijzing naar de populaire Coca Cola-reclame van een aantal jaar geleden,' zegt hoogleraar marketing Rik Pieters van Universiteit Tilburg. 'Daar bracht een stoere werkman ook de hoofden op hol van kantoordames.'

Vitaliteit en vruchtbaarheid

Met de komst van televisieprogramma Boer zoekt Vrouw is boer, vooral voor de stadse vrouw, een jonge, aantrekkelijke en interessante ondernemer geworden. Die ook nog eens vitaliteit en vruchtbaarheid uitstraalt.

Deze Campina-reclame maakt het imago van melk of zuivel niet direct meer sexy, vindt Pieters. 'Het gaat vooral om het merk.' Daarbij wordt geen woord gerept over het vetgehalte, gezonde eigenschappen of de biologische oorsprong van Boer en Land-zuivel.

Varkensmestgeur

Het gaat om het imago, weet Pieters. 'De geur van varkensmest moet van het boerenproduct verdwijnen. Want als de boer sexy is, wordt de melk dat ook.'