Eerste graan bij Graansloot in Kampen

De eerste vracht graan is vandaag gestort in de nieuwe graanopslag van Agrifirm bij Graansloot in Kampen.

Eerste+graan+bij+Graansloot+in+Kampen
© Agrifirm

Op de website van coöperatie Agrifirm staat dat de afgelopen weken bij Graansloot hard is gewerkt om de opslaglocatie en de benodigde faciliteiten in orde te hebben. Uiteindelijk is dat voor de graanoogst gelukt.

Samen met Graansloot Kampen bouwde Agrifirm in Kampen aan de Zuiderzeehaven een grote graanopslag met een capaciteit van 130.000 ton. De helft van die capaciteit is dit jaar al beschikbaar voor de inname van graan.

18 graansilo's

Aan de haven wordt uiteindelijk een oppervlakte van 2 hectare bebouwd met 15 meter hoge vlakloodsen en in totaal 18 graansilo's. Graansloot en Agrifirm gaan voor de graanopslag een langdurige samenwerking aan.

Agrifirm Plant vernieuwt de graanlogistiek en kiest voor het centraliseren van de graanopslag. Op termijn bouwt de coöperatie het aantal graanpanden en vestigingen af. Wel blijft het voor graantelers mogelijk om op in totaal 50 locaties graan af te leveren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer