HHNK kiest voor flexibel peilbeheer

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft samen met haar gebiedspartners (waaronder LTO Noord) gekozen voor flexibel peilbeheer in vier peilgebieden in Noord- en Midden Kennemerland.

Het doel van flexibel peilbeheer is om de waterkwaliteit verbeteren. Door de natuurlijke dynamiek in het watersysteem te vergroten, is er minder inlaatwater (van slechtere kwaliteit) nodig. Hierdoor kan gebiedseigen water langer worden vastgehouden.

Landbouw

Onderzoek toont aan dat dit positieve gevolgen heeft voor de waterkwaliteit en functies in het gebied. De natuur in de sloot en op het land kan zich beter ontwikkelen en er is voldoende schoon water voor de landbouw.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  50 %
 • Maandag
  9° / 5°
  50 %
 • Dinsdag
  13° / 7°
  50 %
Meer weer