Afspraken maken over waterbeheer Reest

Het waterbeheer bij de Reest moet worden aangepast op de landbouwdoelen in het gebied. Dat stelt LTO Noord Hardenberg in haar reactie op het ontwerp projectplan watervasthouden van waterschap Reest en Wieden.


Afdeling Hardenberg vindt het daarnaast van belang dat waar het waterbeheer meer gericht is op natuurdoelen er voldoende compensatie plaatsvindt voor de landbouw. Daarover moeten vooraf goede afspraken met boeren worden gemaakt over compensatie.

De landbouw wil geen schade of belemmering van de nieuwe inrichting van de Reest, omdat dit ten koste gaat van de bedrijfsvoering en het inkomen. Een optimale waterhuishouding is ook voor de landbouw van belang.

Compensatie

Bedrijven, die grond hebben liggen in het Reestdal en die te maken krijgen met negatieve effecten door peilverhoging, moeten compensatie krijgen. Dat kan bijvoorbeeld in grond. De bedrijven moeten er niet op achteruit gaan voor het algemeen belang.

Ook moeten de agrarische bedrijven zich duurzaam kunnen blijven ontwikkelen.

Waterpeilen

Waterschap Reest en Wieden wil met de nieuwe inrichting van de Reest een aantal doelen bereiken, zoals het optimaliseren van de grond- en oppervlaktewaterpeilen voor natuur in het beekdal.

Het waterschap wil bij extreme neerslag knijpconstructies inzetten, waardoor delen van natuur- en landbouwgrond in het beekdal onder water komen te staan.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer