LTO%2FNOP+wil+NVP+in+gareel+hebben
© Nieuwe Oogst

LTO/NOP wil NVP in gareel hebben

Solistisch optreden van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) wekt irritatie bij de andere deelnemers in de Pluimvee Unie: LTO/NOP, Anevei en Nepluvi. 'Als NVP zo blijft doorgaan, wordt verdere samenwerking lastig', stelt LTO/NOP-voorzitter Eric Hubers.

In de Pluimvee Unie heeft de voltallige pluimveesector zich verenigd om een groot deel van de taken van Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) over te nemen. Dat als gevolg van de opheffing van de productschappen in 2014.

Vorige week was er al onbegrip voor de NVP-brief aan staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) over het naar voren halen van het snavelbehandelingsverbod en het financiële leed onder pluimveehouders. NVP noemde dit ‘de nekslag’ voor pluimveehouders.

Vogelgriep Leusden

Deze week deed de pluimveehoudersvakbond er nog een schepje bovenop door EZ financieel aansprakelijk te stellen voor de uitbraak van vogelgriep in Leusden. NVP meent dat als een ophokgebod deze uitbraak had kunnen voorkomen.

Volgens Hubers probeert NVP zich alleen maar te profileren in de media. ‘Zij mogen het best ergens mee oneens zijn, maar dan moeten zij dat aan de voorkant al duidelijk maken en niet achteraf.’

Lees meer hierover vandaag in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 0°
  40 %
 • Woensdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer