Groeiruimte in bestemmingsplan Barneveld

Bij het bestemmingsplan van gemeente Barneveld gelden vrijstellingen buiten het bouwblok. Ook mogen er mestsilo's buiten het bouwblok, net als sleufsilo's, die maximaal 3 meter hoog zijn.

De kernrandzone’s om de industrieterreinen zijn ingekrompen. Hierdoor zijn er minder beperkingen voor de boeren. Verder geldt een vrijstelling van 750 vierkante meter buiten het bouwblok.

Boeren mogen tot deze oppervlakte bouwen, zonder dat een bestemmingsplanwijziging nodig is. Dat gold aanvankelijk alleen voor de grondgebonden bedrijven, maar nu voor alle agrarische bedrijven.

Bouwblok

Naast een vaste mestopslag buiten het bouwblok is het nu ook mogelijk om een drijfmestsilo buiten het bouwblok te plaatsen. Ook sleufsilo’s mogen buiten dit bouwblok. Hier geldt een hoogte van 3 meter. Binnen het bouwblok mogen de sleufsilo’s wel hoger zijn.

Bij de middelhoge verwachtingswaarde op de archeologische kaart geldt een vrijstelling tot 1.500 vierkante meter buiten het bouwblok. Binnen het bouwblok is de vrijstelling tot 2.000 vierkante meter. Voor de lage verwachtingswaarde gold al een vrijstelling tot 10.000 vierkante meter.

Bedrijfswoning

Verder vormt een burger, die in de bedrijfswoning komt te wonen, geen belemmering meer voor het agrarisch bedrijf. De burger kan ook geen bezwaar meer maken tegen het bedrijf.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer