'Vlees vervuild met ESBL's bij verwerking'

ESBL's komen volgens de Consumentenbond voor een belangrijk deel op rundvlees tijdens de verwerking en verpakking. Daarmee verklaart de bond waarom ESBL ook op biologisch vlees zijn gevonden.

'We zijn daar niet 100 procent zeker van, maar de besmetting moet bijna wel later in het verwerkingstraject van het reguliere vlees, direct of indirect, overgaan op het biologische vlees', meent een woordvoerster van de Consumentenbond.

'Dat kan bij het slachten, maar ook bij het verpakken gebeuren.'

Antibiotica

De woordvoerster stelt dat ook dat 'overmatig' gebruik van antibiotica in de veehouderij voor de belangenbehartiger een belangrijke veroorzaker van het probleem blijft. 'Wij zeggen niet dat het de oorzaak is, maar wel één die fors meetelt.'

De Consumentenbond vroeg supermarkten ook naar de verwerkingstrajecten van het vlees. Aan de hand daarvan wilde de organisatie meer vervolgonderzoek doen. Grootgrutters gaven die informatie echter niet prijs.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer