Utrecht bespreekt toekomst landelijk gebied

De ruimtelijke ambities voor het landelijk gebied houden geen gelijke tred met de economische realiteit.

Dat stelt secretaris Theo Stam van LTO Noord Utrecht naar aanleiding van een discussiebijeenkomst van de Provinciale Commissie Leefbaarheid (PCL).

PCL moet advies uitbrengen over de toekomst van het landelijk gebied in Utrecht. Om hiervoor meningen te verzamelen, hield de commissie maandag een discussiebijeenkomst in Driebergen.

Crisis

Stam voerde namens de Utrechtse landbouw het woord. Volgens hem bleek tijdens de discussie dat veel partijen nog sterk vasthouden aan plannen die nog voor de crisis zijn bedacht.

‘Veel aandacht was er voor het zoeken naar geld via nieuwe wegen. Bijvoorbeeld co-financiering, woningbouw in het groen en meer recreatievoorzieningen zoals pannenkoekenhuizen.’

Pannenkoeken

'De toverformule woningbouw is echter uitgewerkt en meer pannenkoeken gaan we niet eten', wierp Stam daar tegenin. Hij noemt de discussie ten aanzien van de landbouw zelfs teleurstellend.

'Je blijft uitleggen dat maar een klein deel van de bedrijven uitbreidt. Het landschappelijke effect van verstedelijking en vertrutting door bijvoorbeeld boerderettes, grote hekwerken en paardenhokken is veel groter.’

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer