POP-prijs voor stamboek Bonte Bentheimer

Het stamboek voor het Bonte Bentheimer-varken is een van de winnaars van de Passie op het Platteland-prijs (POP-prijs). Het stamboek ontvangt de erkenning in de categorie verbetering concurrentievermogen land- en bosbouwsector.

Het stamboek zet zich in voor de Bonte Bentheimer, een met uitsterven bedreigd varkensras. Door gebruik te maken van internet is de kennis over dit varkensras vergroot, geeft de jury aan.

Dankzij de activiteiten van de mensen achter het stamboek steeg het aantal bedrijven volgens de jury met een of meerdere Bonte Bentheimers aanzienlijk.

Bonte Bentheimer

Publiciteit rondom het bedreigde varkensras leidde er daarnaast toe dat steeds meer restaurants Bonte Bentheimer op de kaart zetten.

De POP-prijsjury vindt het verder lovenswaardig dat het gelukt is om een samenwerkingsverband te realiseren tussen onder meer restaurants, KI-stations en onderwijsinstellingen.

'Het stamboek toont dat ondanks dat het een kleinschalig initiatief is door creativiteit en samenwerking veel resultaten zijn te bereiken', verzekert de jury.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer