FrieslandCampina lost obligatielening af

Royal FrieslandCampina lost haar achtergestelde obligatielening van in totaal 125 miljoen euro uit 2003 af. De totale hoofdsom van de obligaties wordt uitgekeerd, samen met de opgebouwde rente over de afgelopen periode.

De daadwerkelijke uitbetaling vindt plaats op maandag 3 juni 2013. De notering van de obligatielening aan de Euronext Amsterdam wordt met ingang van 3 juni 2013 beëindigd. De perpetuele cumulatieve achtergestelde obligatielening maakte sinds 2003 deel uit van het totaal eigen vermogen van de onderneming.

Financieel directeur Kees Gielen: 'Eind december 2012 hadden we een totaal eigen vermogen van 2,5 miljard euro. Daardoor is het belang van de beursgenoteerde obligatielening van 125 miljoen euro in het eigen vermogen ten opzichte van 2003 afgenomen.'

Sterke kasstroom

Een andere reden voor de aflossing is dat de kasstroom volgens de onderneming sterk is. Daardoor is het mogelijk om de obligatielening vanuit beschikbare kredietfaciliteiten direct af te lossen. 'Dat stelt ons in staat te profiteren van de huidige gunstige renteniveaus', aldus Gielen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer