‘Open data zorgen voor revolutie’

'We staan aan de vooravond van een revolutie in de agrarische sector, dankzij de vele mogelijkheden die open data bieden.’ ZLTO-directeur Elies Lemkes zei dat vandaag bij de opening van de Open Data Estafette Agro & Food in Den Bosch.

ZLTO organiseerde deze Open Data Estafette samen met HAS Den Bosch en het ministerie van Economische Zaken. Alle deelnemers erkenden dat er een enorme hoeveelheid digitale informatie beschikbaar is waar boeren en tuinders baat bij kunnen hebben.

Uitdagingen

Tijdens de estafette gingen zo’n 200 boeren, app-bouwers, wetenschappers en overheden met elkaar in gesprek over de uitdagingen in de sector en hoe open data daar aan kunnen bijdragen. Ook gingen de bezoekers in concrete marktvragen.

'De overheid heeft de wil om de enorme hoeveelheid geo-informatie te delen', verzekerde Theo Overduin van Geonovum. Veel kansen voor praktische toepassingen passeerden de revue en veel contacten werden gelegd die kansen bieden voor nieuwe toepassingen.

Water

Na afloop droeg organisator Geert Hermans het stokje over aan een vertegenwoordiger van de watersector. Die organiseert nog dit jaar de tweede estafette.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer