Flevoland steunt rapport Bekker

Het eindrapport van Roel Bekker over het Open Plan Proces Natuur in Flevoland wordt breed ondersteund door Provinciale Staten (PS). Dat betekent dat er echt een streep gaat door Oostvaarderswold.

Verder wordt er in de breedte gekeken naar mogelijkheden voor nieuwe natuur in Flevoland. Niet alle partijen in PS, die gisteren vergaderden, konden zich vinden in het rapport van Bekker.

Hij onderzocht in de afgelopen maanden op wat voor manier nieuwe natuur kan worden ontwikkeld in Flevoland.

Slecht onderbouwd

Michiel Rijsberman (D66) noemde het rapport slecht onderbouwd. Het voldoet volgens hem niet aan de opdracht en het biedt geen oplossing voor de grote grazers in Oostvaardersplassen.

Ook Groen Links en de Partij voor de Dieren reageerden afwijzend op het rapport.

Bereikbare natuur

PvdA, voorheen fervent voorstander van Oostvaarderswold, houdt niet langer vast aan dit plan. De PvdA-woordvoerder gaf aan dat zijn partij vindt dat Flevoland toegankelijke en bereikbare natuur nodig heeft, maar dat dit ook elders kan worden gerealiseerd.

Alle partijen in PS willen zo snel mogelijk duidelijkheid over hoe nu verder met natuur en de al aangekochte gronden in het voormalige Oostvaarderswoldgebied. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman zegde toe om voor 1 juli met een plan van aanpak te komen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer