Mesthandelaar aangehouden voor fraude

De opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft vandaag een 42-jarige mesthandelaar uit het Brabantse Lierop aangehouden vanwege fraude.

De man wordt ervan verdacht dat hij grote hoeveelheden mest verkeerd heeft verwerkt en daarmee miljoenen euro's heeft verdiend.

Als veehandelaren meer mest hebben dan ze kunnen gebruiken, moeten ze daarvoor boetes betalen. Het vermoeden bestaat dat de Brabantse mesthandelaar mest van veehandelaren heeft afgenomen, maar deze niet volgens de regels heeft verwerkt.

Witwassen

Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem van deelname aan een criminele organisatie, witwassen en valsheid in geschrifte. In totaal zijn er vier verdachten. Drie andere verdachten zijn niet aangehouden.

De 42-jarige hoofdverdachte werd in 2011 door de rechtbank in Den Bosch nog veroordeeld tot een boete van 61.000 euro plus een voorwaardelijke celstraf voor overtreding van vergunningvoorschriften en de gezondheids- en welzijnswet.

Hoger beroep

Op zijn bedrijf in Lierop werd mest verwerkt met een installatie die op een andere plek stond dan was toegestaan. Op de plek van de installatie was niks voor bescherming van de bodem geregeld. In die zaak loopt nog een hoger beroep.

ANP

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer