Ook Nederland verdacht in Duitse eierfraude

Ruim dertig Nederlandse bedrijven zijn mogelijk betrokken bij de Duitse fraudezaak met biologische eieren. Ze zouden kippen hebben geleverd aan de verdachte bedrijven in Duitsland.

Ook+Nederland+verdacht+in+Duitse+eierfraude
© EU

Enkele honderden Duitse pluimveehouders worden ervan verdacht eieren ten onrechte als biologisch op de markt te hebben gebracht, meldt de NOS.

De leghennen werden niet op de voorgeschreven manier gehouden. Zo werden te veel hennen in een stal gehouden en werden mogelijk ook andere wetten voor dierenwelzijn overtreden.

Dubbele vrachtbrieven

De betrokken Nederlanders zouden dubbele vrachtbrieven bij de kippen hebben geleverd. Op de een stond het juiste aantal leghennen en op een tweede stond een lager aantal. Mogelijk hebben miljoenen eieren ten onrechte het predikaat bio-ei gekregen.

De Duitse justitie heeft de Nederlandse justitie om hulp gevraagd, maakte het Openbaar Ministerie gisteren bekend.

NVWA

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit deed afgelopen jaar onderzoek naar de Nederlandse pluimvee-industrie. De organisatie hield in september in Nederland twee directeuren van een eierbroederij uit Gelderland aan.

Eieren zouden ten onrechte het predicaat scharrelei of vrije-uitloopei hebben gekregen.

Aanhoudingen Nederland

Korte tijd daarvoor waren al drie pluimveehouders uit Friesland, Limburg en Noord-Brabant aangehouden. Zij zouden scharrel- of vrije-uitloopeieren in de handel hebben gebracht die niet voldeden aan Europese richtlijnen en de Landbouwkwaliteitswet.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer