Nederlands lab test Servische melk

Een Nederlands laboratorium gaat uitzoeken hoe zuiver onze melk is. Dat heeft de Servische minister van landbouw Goran Knezevic gisteravond gezegd terwijl hij een slok melk nam, op een inderhaast belegde persconferentie in Belgrado.


In Servië heerst onrust over berichten dat in sommige melk te hoge concentraties van de kankerverwekkende stof aflatoxine is aangetroffen.

In Kroatië en Bosnië zijn de afgelopen weken om dezelfde reden al grote hoeveelheden melk uit de handel genomen. Aflatoxine wordt veroorzaakt door schimmels op voedsel zoals pinda’s, noten, granen en peulvruchten.

Besmet veevoer

Landbouwdeskundigen in Servië houden rekening met de mogelijkheid dat het gif via besmet veevoer in de melk is terechtgekomen. En dat zou weer verband kunnen houden met de droogte die al enige tijd in delen van de Balkan heerst.

Op advies van ambtenaren van de Europese Unie zal een 'super-analyse' door een Nederlands laboratorium hier uitsluitsel over geven. Volgens minister Knezevic is er overigens geen enkele reden voor paniek.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer