NoorderlandMelk lijft Katshaar Zuivel in

De leden van coöperatieve leveranciersvereniging NoorderlandMelk nemen Katshaar Zuivel in Coevorden volledig over. 'Een grote meerderheid van onze leden stemde gisteren voor', zegt voorzitter Ad van Velde van NoorderlandMelk.

NoorderlandMelk+lijft+Katshaar+Zuivel+in
© Katshaar Zuivel

Volgens Van Velde past de overname goed in de nieuwe strategie van NoorderlandMelk om meer grip op de afzet te krijgen. 'We hebben de risico's en kansen goed afgewogen en geloven in deze aankoop.'

Voor de NoorderlandMelk-boeren verandert er niet veel. 'Alleen hebben ze zeven man personeel erbij', lacht Van Velde. Voor Katshaar verandert voorlopig ook niets. Het huidige management en personeel blijft doorgaan.

Melkplas

'Of we op termijn willen groeien en hoe, weet ik al wel. Maar die plannen vertel ik nu nog niet', zegt Van Velde. 'Nu gaat ongeveer 40 procent van onze melkplas naar Katshaar, wellicht wordt dat meer. Ook daarover doe ik nu geen uitspraken.'

Katshaar verwerkt zo'n 100 miljoen kilo melk in dagverse zuivelproducten. Van die 100 miljoen kilo komt 50 tot 60 procent nu al bij NoorderlandMelk vandaan. Vorig jaar had het bedrijf problemen met omgevingsvergunningen.

Ad van Velde is ervan overtuigd dat die goed zijn opgelost.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer