Nieuw project agro-innovatie Noord-Holland

Het Noord-Hollandse agrocluster Agriboard is een project gestart dat innovaties in de regio moet versterken. Ondernemers kunnen van Agrivizier ondersteuning krijgen om hun vernieuwende idee van de grond te krijgen.

In Agrivizier werkt Agriboard samen met Syntens, Wageningen UR, Clusius College, Kenniswerkplaats en provincie Noord-Holland. Het project dat loopt tot 2015, beschikt over een totaalbudget van 1,8 miljoen euro.

Thema's

Agrivizier werkt aan vier thema’s. Het eerste thema is markt & keten waarbij onder andere aansluiting wordt gezocht bij internationale en nationale marktkansen.

Het tweede thema is duurzame productie met als doel ‘meer met minder’. Voorbeelden hiervan zijn het vergroten van de productie per hectare en het verbeteren van de bodemkwaliteit.

Thema drie en vier zijn energie & groene grondstoffen en gezondheid & welzijn.

Voorwaarden

Om voor de steun na Agrivizier in aanmerking te komen stelt de projectgroep een aantal voorwaarden. Zo draagt een ondernemer zelf een idee aan en heeft een voortrekkersrol bij het realiseren van de innovatie.

De vernieuwing biedt verder kansen voor de toekomst, overstijgt het eigen erf en beslaat bij voorkeur meerdere sectoren. Tot slot moeten de ideeën aansluiten bij de thema's en bijdragen aan het versterken van de regio.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer