Nieuwe duurzaamheidscan melkveehouders

De VLB adviseurs presenteren een eerste set met kengetallen om duurzaamheid op melkveebedrijven uit te drukken in een concrete score. Doel is om de kengetallen als managementinstrument en vergelijkingsmateriaal te gebruiken.

Vereniging voor accountants en belastingadviseurs (VLB) ontwikkelde de scan zodat melkveehouders beter in kunnen spelen op de trend 'laat zien wat je doet'. De resultaten geven een indruk van de spreiding in duurzaamheidscijfers tussen bedrijven.

De set met kengetallen die nu is gepubliceerd, is een eerste versie. De set is dynamisch en VLB wil deze door de tijd heen aanpassen met bijvoorbeeld kengetallen uit de kringloopwijzer.

Kengetallen

De kengetallen zijn opgesteld met als achtergrond dat ze managementinformatie voor de klant opleveren, praktisch uitvoerbaar zijn, meetbaar en wellicht in de nabije toekomst bijdragen aan certificering van duurzame productie.

De werkgroep met de vijf adviseurs die de kengetallen opstelde, maakte deze aan de hand van een pilot voor 25 bedrijven met cijfers van 2011. Intussen zijn zij aan de slag met de cijfers van 2012.

750 melkveebedrijven

Naar verwachting worden in juni duurzaamheidskengetallen van ongeveer 750 melkveebedrijven gepubliceerd.

• Klik voor complete duurzaamheidscan op bijgesloten pdf

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer