Rutte: aanpak bevingen topprioriteit

De aanpak van de toenemende risico's door aardgaswinning in Noord-Groningen krijgt binnen het kabinet 'absolute topprioriteit'. Dat heeft premier Mark Rutte vandaag in Groningen gezegd.


De premier begrijpt de angst onder de bewoners en doet er alles aan om die ongerustheid zo veel mogelijk weg te halen. 'We pakken de zaken aan', zei hij.

'Minister Kamp van Economische Zaken is hier meteen heen gegaan en we hebben gelijk stappen genomen die in het teken staan van de veiligheid van de bevolking.'

Boringen

Rutte ruimde tijdens zijn werkbezoek in Groningen tijd in om de risico's van de boringen te bespreken met de burgemeesters van Loppersum en Slochteren, de commissaris van de Koningin Max van den Berg en de voorzitter van de Groningse veiligheidsregio, Peter Rehwinkel.

Kamp liet maandag bij een bewonersbijeenkomst al weten dat de huidige schade zo snel mogelijk moet worden hersteld en dat er onderzoek wordt gedaan naar alternatieve methodes van gaswinning.

Gebouwen

Ook worden gebouwen die risico lopen, zo snel mogelijk verstevigd. De Nederlandse Aardolie Maatschappij trekt daar 100 miljoen euro voor uit. Rutte hoopt met die stappen het vertrouwen van de ongeruste Groningers te herstellen.

ANP

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer