LTO: laatste PRS-oproep Utrechtse Staten

LTO Noord Utrecht heeft provincie Utrecht gevraagd om een kwalitatieve beschrijving op te nemen voor grondgebonden landbouw in de provinciale structuurvisie (PRS). Dat kan naar het voorbeeld van gemeenten Renswoude en Woudenberg.

LTO%3A+laatste+PRS%2Doproep+Utrechtse+Staten
© Nieuwe oogst

Dat blijkt uit de laatste nieuwsbrief van LTO Noord Utrecht gericht aan de Utrechtse Statenleden. Daarin wordt voor de laatste keer aandacht gevraagd voor deze punten. De PRS wordt maandag 4 februari vastgesteld.

LTO Noord is tegen de veebezettingsnorm per hectare die Utrecht wil hanteren bij bouwblokvergroting. Volgens de organisatie is iedere definitie die de situatie beschrijft ten tijde van de vergunningaanvraag onwerkbaar.

Sprongsgewijs

De ontwikkeling van erf en gebouwen vindt immers altijd sprongsgewijs plaats, terwijl de ontwikkeling van vee en grond stapsgewijs en dus langzamer gaat.

Gedeputeerde Staten willen dit probleem ondervangen door een tijdelijke of gefaseerde vergunning, of door boeren extra grond te laten kopen en tijdelijk verhuren. Volgen LTO Noord verstrekt echter geen enkele bank op die basis een financiering.

Fruittelers

Verder hamert LTO Noord op bouwblokverruiming tot 2,5 hectare voor fruitteeltbedrijven waarbij geclusterd product wordt gesorteerd, gekoeld en bewaard.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer