Insecticide tegen engerling weinig nut

Gewasbeschermingsmiddelen hebben weinig nut voor de bestrijding van engerlingen in grasland. Scheuren en berijden van grasland blijken veel effectievere manieren.

Insecticide+tegen+engerling+weinig+nut
© nieuwe oogst

Dit blijkt uit een tweejarig veldonderzoek door Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO) in het zuiden en oosten van Nederland.

De onderzoekers verwachten dat in de zoektocht naar een oplossing voor het engerlingenprobleem graslandbeheersmaatregelen een veel grotere rol kunnen spelen dan het gebruik van synthetische middelen.

Kruidenextracten

Tegen engerlingen (larven van de meikevers) in grasland zijn geen synthetische insecticiden toegelaten. In het onderzoek zijn enkele insecticiden en middelen op basis van kruidenextracten getoetst, in totaal zeven producten.

Slechts één middel zorgde voor halvering van het aantal levende engerlingen in de bodem ten opzichte van het niet behandelde proefveld. Dit middel, Etheric guard, werd toegediend met een injecteur op de plaats waar de engerlingen zich in de bodem bevonden.

Rollen en berijden

Tijdens het onderzoek bleek dat het rollen en berijden van het grasland het aantal engerlingen ook verlaagde. Berijden zorgt, bij engelingenschade, voor een betere graszode en minder onkruid.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer