Erfsingels NOP 'slechts' 6 meter

Een meerderheid van de gemeenteraad van Noordoostpolder (NOP) heeft een VVD-motie aangenomen die stelt dat een erfsingel 'slechts' 6 meter diep hoeft te zijn. De gemeente had een diepte van 9 meter in gedachten.

VVD, CDA en Politieke Unie hebben in samenwerking op drie onderdelen wijzigingen kunnen doorvoeren in het keuzedocument van de Structuurvisie. Deze moet leiden tot een nieuw bestemmingsplan voor het buitengebied.

Bij het uitwerken van de structuurvisie moet het college van burgemeester en wethouders de regelgeving over een singelverplichting rondom agrarische erven afstemmen op een maatvoering voor de singel op een breedte van 6 meter en de vrije zone tot de bebouwing op 4 meter.

'Daar kan LTO Noord zich prima in vinden', zegt Peter Roose van LTO Noord Noordoostpolder.

Standaarderf

Ook het amendement, dat landbouwbedrijven een standaarderf van 2,85 hectare mogen hebben, werd aangenomen. De gemeente zal per geval bepalen hoe de lengte- en breedteverhoudingen moeten liggen.

Een derde wijziging betreft het bieden van voldoende ruimte aan de glastuinbouw, zowel binnen als buiten de dorpenringwegen.

Windenergie

Wethouder Willy Schutte nam een PvdA-voorstel over om de moderne vormen van windenergie binnen de singels op te nemen in de Structuurvisie Noordoostpolder. Binnen het erf mag worden gebouwd tot een hoogte van maximaal 15 meter.

Gemeente NOP gaat nu overleggen met instanties die over de schouders meekijken bij het opstellen van de Structuurvisie, zoals de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer