'Britse boer beter af in EU'

De Britse boerenorganisatie National Farmers Union stelt dat de Boeren in het land beter af zijn als het Verenigd Koninkrijk lid blijft van de Europese Unie.

Ondanks frustraties over sommige EU-regels, profiteert de landbouw vooral van het lidmaatschap van de unie, stelt de NFU. De organisatie reageert daarmee op de aankondiging van premier David Cameron dat de kiezers zich na de volgende verkiezingen in 2015 per referendum mogen uitspreken over lidmaatschap van de EU.

Het referendum zal waarschijnlijk op zijn vroegst in 2017 worden gehouden. Hoofd beleidszaken Martin Haworth van de NFU zegt dat het land een groot deel van zijn exportmarkten in Europa zou kwijtraken bij verlaten van de EU. 'Die zijn voor sommige sectoren van ontzettend grote waarde. Driekwart van onze handel in landbouwproducten gaat naar andere EU-landen', aldus Haworth.

Haworth vreest dat er invoerrechten betaald moeten worden en dat er een ongelijk speelveld ontstaat voor Britse boeren ten opzichte van de andere Europese boeren die dan wel toeslagrechten ontvangen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer