Norbert weer beste Fries bij hengstenkeuring

Norbert 444 heeft zaterdagavond in Leeuwarden terecht de algemene keuringstitel voor beste Friese hengst geprolongeerd. De 8-jarige Friese hengst heeft een unieke verende draf, het verschil met zijn concurrenten.

De fokkers Jan en Marty van der Zee uit Oudebildtdijk ervoeren de strijd als ‘spannender dan het vorige kampioenschap van vorig jaar. De grootste concurrentie kwam van de hengst Tsjalle 454. Daar was juryvoorzitter Harrie Draaijer ook heel duidelijk over. ‘Ik vond zelfs dat de hengst steeds meer excelleerde naarmate de strijd vorderde.' De 6-jarige hengst won de reservetitel.

Naast de tweestrijd tussen de in goede vorm stekende Norbert 444 en Tsjalle 454, viel bij de oudere garde het goede optreden op van Jasper 366 en diens nazaat Beart 411. Met name de fraaie Friese stap van Beart was sterk. Laatstgenoemde won in zijn categorie oudere hengsten 13-plus.

Grote belangstelling

Het hengstenbal in WTC Expo in Leeuwarden, kreeg grote belangstelling. Op de twee slotdagen, vrijdag en zaterdag, kwamen liefst 15.000 mensen kijken uit binnen- én buitenland.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer