Nederlandse koeien naar EK in Zwitserland

Het lijkt zo goed als zeker dat er vijf tot tien Nederlandse koeien deelnemen aan de individuele keuring op het Europees Kampioenschap (EK) in het Zwitserse Fribourg op 1 en 2 maart.

Het stamboek, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en geïnteresseerde veehouders kwamen gisteren bij elkaar om de mogelijkheden te bespreken. Veterinair gezien blijkt afreizen naar Zwitserland mogelijk.

CRV sponsort elke deelnemende koe met 500 euro. De rest van de kosten is voor de veehouders. Ook moeten de koeien vanaf 28 januari in quarantaine.

De geïnteresseerde veehouders beraden zich nu of ze inderdaad de stap zetten om af te reizen. Volgende week maandag wordt daarover beslist in een nieuwe bijeenkomst. Voor 25 januari moeten de dieren zijn aangemeld.

Bons niet mee

Nico Bons, één van de meest succesvolle fokkers van Nederland, gaat niet mee. Hij rekent de kosten van alleen een vrachtwagen al op 6.000 euro.

Ook is hij het oneens met de voorgestelde quarantaine. Bons denkt verder niet zijn koeien in een dermate goede vorm te hebben dat ze bovenaan kunnen eindigen op het EK.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer