Scholieren met Wakker Burger op Facebook

Dertien veehouderijscholieren tussen de 15 en 19 jaar van het Groenhorst College in Barneveld hebben de Facebookpagina Wakker Burger opgericht.

Scholieren+met+Wakker+Burger+op+Facebook
© Nieuwe Oogst

Op de pagina, die dient als tegenhanger van Wakker Dier, vertellen de veehouders in de dop met foto’s en filmpjes het ‘werkelijke verhaal van de veehouderij’.

Alternatief

‘Iedereen klaagt maar over alle negatieve campagnes van organisaties als Wakker Dier, Ongehoord en Varkens in Nood, maar niemand doet er wat tegen. Wij vonden dat wij een goed alternatief moesten bieden aan onwetende burgers’, aldus de klas 3VH.

De Facebookpagina lijkt een succes. Sinds de oprichting een maand geleden heeft Wakker Burger al enkele honderden ‘vrienden’ en is de pagina al bijna zestigduizend keer bekeken. Inmiddels heeft Wakker Burger ook een Twitteraccount.

Behoefte

De jongeren merken aan een behoefte te voldoen. Boeren schreeuwen om een positiever beeld, maar vinden kennelijk onvoldoende gehoor bij belangenbehartigers. Boeren zijn volgens de klas dan ook blij dat er met Wakker Burger eindelijk een platform is waar de werkelijkheid van de veehouderij wordt getoond. Veehouders kunnen ook zelf filmpjes, tekstbijdragen en foto's insturen, via: wakkerburger@gmail.com.

Wakker Dier heeft nog niet gereageerd op haar tegenhanger, maar ook die organisatie staat het vrij om te reageren, benadrukken de scholieren.

? Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord

? Klik voor het artikel op bijgesloten pdf

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer