Geld voor sanering glas Uithoorn

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland lenen gemeente Uithoorn 940.000 euro voor de sanering van 56.000 vierkante meter tuinbouwkassen in de Uithoornse Polder.

Met de lening wil de provincie de herstructurering van de glastuinbouw in Greenport Aalsmeer versnellen.

Startkapitaal

De provincie verstrekt de lening aan gemeente Uithoorn als startkapitaal. Naast sanering wordt de lening ook gebruikt voor verplaatsing van twee tuindersbedrijven naar concentratiegebieden in de Uithoornse Polder.

De investering moet worden tegugverdiend door verkoop van bouwkavels voor circa 25 woningen. Uithoorn moet uiterlijk eind 2016 het geleende bedrag aan de provincie terugbetalen. Voorwaarde voor de lening is dat de gemeente een integrale visie voor de glastuinbouw in Uithoorn opstelt.

Pilot

Noord-Holland wil met deze pilot een grootschaliger en meer innovatieve toepassing van het instrument ‘Ruimte voor Ruimte’ onderzoeken. Nieuw is dat een aantal bedrijven gezamenlijk en onder regie van de overheid worden aangepakt, dat de saneringskosten vooraf worden gefinancierd en dat de compensatiewoningen op een centrale bouwlocatie elders worden gebouwd.

In 2013 beslist GS of deze nieuwe werkwijze ook kan worden toegepast in andere gebieden binnen of buiten de Greenport Aalsmeer.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer