'Weersverzekering wordt nog duurder'

De relatief forse premies voor hagel- en weersverzekeringen voor boomkwekerijgewassen in het open veld zullen nog verder stijgen. Dat concludeert LTO-vakgroep Bomen en Vaste Planten na onderzoek.

De brede weersvoorziening wordt aangeboden sinds eind 2009. Na twee volledige seizoenen brede weersverzekering (2010 en 2011) heeft de vakgroep op een rijtje gezet hoe de vlag er voor boomkwekers in verzekeringsland nu bijhangt.

Offertes

Een werkgroep van LTO-vakgroep Bomen en Vaste Planten heeft hiervoor offertes laten uitbrengen voor een zes fictieve boomkwekerijbedrijven op diverse plekken in Nederland. Aan de hand daarvan is ook een beeld gevormd van de premies en de voorwaarden voor uitkering bij calamiteiten.

De vakgroep wil de achterban geen specifieke verzekering aanbevelen en vergelijkt de premies van de verschillende aanbieders niet met elkaar.

Fors

Helemaal onverwacht is de conclusie niet. LTO-vakgroep Bomen en Vaste Planten stelt dat al bij de introductie van de brede weersverzekering duidelijk was dat voor boomkwekers de premiehoogtes fors zijn, ondanks de premiesubsidie van 60 procent van de overheid.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer