Veehouderij Drenthe kan doorontwikkelen

Met de zogeheten 'Beleidsregel Groenmanifest' verruimt het college van Gedeputeerde Staten (GS) van Drenthe de vergunningverlening voor veehouderijbedrijven in die provincie.

Door een aantal knelpunten uit het vorig jaar afgesloten 'Groenmanifest' weg te nemen, worden de ontwikkelingsmogelijkheden van veehouderijen nabij Natura 2000-gebieden nog makkelijker.

Het Groenmanifest maakte sinds 2011 al de vergunningverlening voor 135 veehouderijen rond deze natuurgebieden mogelijk.

Rendabel

Verantwoordelijk gedeputeerde Rein Munniksma: 'Om melkveehouderijen bedrijfseconomisch rendabel te houden, ontkom je vaak niet aan uitbreiding. Door de Beleidsregel Groenmanifest kunnen met name de bedrijven die al eerder maatregelen tegen ammoniakuitstoot hebben genomen, zich nu verder ontwikkelen. Uitgangspunt blijft wel dat de ammoniakuitstoot wordt teruggedrongen.'

Stalsystemen

In het Groenmanifest werd nog uitgegaan van één type emissiearme stal. In de Beleidsregel worden nu vijf emissiearme staltypen opgesomd die sinds 2007 gangbaar zijn.

Door deze aanpassing is het nu mogelijk ook met andere stalsystemen een provinciale vergunning in het kader van de Natuurbeschermingswet te verkrijgen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer