Groningen wil ondergrondse 110 kV

Provincie Groningen heeft bij het ministerie van EZ gepleit voor een ondergrondse verbinding van de bestaande 110 kV-leiding tussen Vierverlaten en Ranum.

De 110 kV-verbinding valt gedeeltelijk samen met het tracé van de nieuwe combinatievariant van de 380 kV-leiding tussen de Eemshaven en Diemen.

De combinatie van verschillende typen masten zorgen dat de verbinding als een duidelijk waarneembare baan door het Nationaal Landschap Middag-Humsterland en het Reitdiepgebied loopt, schrijft de provincie in een brief.

Eindbeeld onacceptabel

'Afgezien van technische en ruimtelijke beperkingen, zijn wij van mening dat de negatieve landschappelijke effecten van dit eindbeeld onacceptabel hoog zijn', geeft de provincie aan.

Bovendien is de bovengrondse leiding negatief voor de Ecologische Hoofdstructuur, stelt Groningen. 'De hoogspanningsverbinding gaat grotendeels door grasland met weidevogelkerngebieden.'

Middag-Humsterland

Verder denkt de provincie dat een bovengrondse leiding zijn weerslag heeft op de 'toeristische recreatieve waarde van Middag-Humsterland'.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer