Brussel%3A+%27Landing+melkquotum+op+koers%27
© anp

Brussel: 'Landing melkquotum op koers'

De zachte landing van de melkquotering ligt op koers. Er is dan ook geen reden om het beleid aan te passen. Dat zegt de Europese Commissie (EC) in haar tweede en laatste evaluatierapport van het uitfaseren van de melkquotering.

Die conclusie betekent dat er op 1 april opnieuw 1 procent quotumverruiming bij komt. In sommige lidstaten, zoals Nederland, heeft melkquotum nog waarde. Maar die gaat straks snel naar nul, constateert de Europese Commissie.

31 maart 2015

De Europese Commissie ziet ook geen reden om het schrappen van de melkquotering te heroverwegen. 'Als de melkquotering op 31 maart 2015 verdwijnt, blijven de vooruitzichten voor de zuivel en melkveehouderij goed, ondanks de hoge voerkosten.'

Problemen

Wel constateert Brussel dat melkveehouders in bepaalde regio's problemen kunnen krijgen omdat ze niet goed zijn georganiseerd.

Het 'milk package', dat het voor lidstaten mogelijk maakt om contracten tussen melkveehouders en private zuivel verplicht te stellen, moet daar meer bescherming bieden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  34° / 21°
  10 %
 • Woensdag
  34° / 21°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 22°
  80 %
Meer weer