Overijssel waarschuwt veebedrijven

Provincie Overijssel constateerde tot en met oktober van dit jaar op 18 veehouderijen dat het bedrijf niet conform de geldende vergunning was ingericht of andere regels werden overtreden.

Daarnaast lopen er nog acht dwangsomprocedures tegen bedrijven voor overtredingen uit 2011. Volgens de Stentor blijkt dit uit antwoorden van het college van Gedeputeerde Staten op vragen van de PvdA-Statenfractie.

De Statenleden wilden weten of overtredingen van vergunningsregels in Overijssel in een zelfde mate spelen als in Noord-Brabant.

Controleren

In de meeste gevallen is de gemeente de bevoegde overheid voor het verlenen en controleren van een milieuvergunning. Het provinciebestuur is wel verantwoordelijk voor het naleven van de Natuurbeschermingswet.

Vorig jaar zijn daarbij honderd controles verricht, waarbij bleek dat dertig bedrijven hun vergunning niet in orde hadden.

Waarschuwingen

De recent controles leidde tot achttien waarschuwingen voor handhaving. Tien bedrijven hingen samen met een vergunning voor de Natuurbeschermingswet. In acht gevallen waren het andere overtredingen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer