Boer+zoekt+leveranciers+via+social+media
© Nieuwe Oogst/Sanne Jansen

Boer zoekt leveranciers via social media

Land- en tuinbouwers die actief zijn op social media, zoals Facebook en Twitter zijn daar steeds vaker op zoek naar hun leveranciers. Dat blijkt uit onderzoek van AgriDirect.

Volgens een onderzoek van AgriDirect onder 800 boeren blijkt dat 44 procent via social media informatie wil ontvangen van zijn leveranciers, 35 procent is zelfs geïnteresseerd hen te ‘volgen’. Dat was vorig jaar nog respectievelijk 19 en 15 procent.

Facebook en YouTube lijken voor agribusiness bedrijven de meest aangewezen kanalen om in contact te komen met hun afnemers.

Facebook

Ruim de helft (55 procent) van de boeren en tuinders is actief op social media en maakt gebruik van Facebook, 51 procent komt regelmatig op YouTube.

YouTube was verleden jaar nog het populairst, gevolgd door Facebook. Ook worden discussiefora en Twitter steeds populairder.

Hyves

Hyves is ook in de agrarische sector op zijn retour. Gebruikte in 2011 nog 33 procent Hyves, nu is dat nog maar 10 procent.

Driekwart van de agrarische ondernemers op social media zet dit (ook) zakelijk in, voornamelijk om het nieuws uit de sector in de gaten te houden.

Contacten

Ook worden social media regelmatig gebruikt om nieuws over producten en machines te vernemen. Maar ook om contacten met collega’s te onderhouden of tips uit te wisselen, blijkt uit AgriDirect-onderzoek.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  4° / 0°
  20 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / -1°
  40 %
Meer weer