Genomic-stieren populair in Duitsland

Duitse KI's en veehouders zetten, meer nog dan Nederlandse collega's, in op genomic-stieren. Dat beeld wordt bevestigt in gesprekken met KI's en boeren op de EuroTier in Hannover.

Genomic%2Dstieren+populair+in+Duitsland
© Sjoerd Hofstee

Semex Duitsland verkoopt pakketjes genomicsstieren voor 'gericht gebruik'. Zo kunnen boeren bijvoorbeeld kiezen voor een pakketje 'Robot Ready' waar genomicsgeteste stieren inzitten die niet te korte spenen vererven en achter niet te nauw zijn.

'Zulk aanbod is populair', vertelt Carina Wulf van Semex Duitsland. Zij vertolkt ook het grote vertrouwen in de genomics-stieren: 'Deze stieren hebben zulke hoge fokwaarden, als dat in praktijk niet helemaal uitkomt zijn het nog altijd goede stieren.'

Andere koers

Jeroen Kloosterziel van GGI Nederland bevestigt dit beeld. Hij neemt nog meest fokstieren af van zijn Duitse moederorganisatie, maar ook GGI in Duitsland stapt meer en meer over op verkoop en promotie van genomics-stieren.

Duitsers kiezen sowieso nog beetje anders stieren dan de gemiddelde Nederlandse veehouder. 'Enorm populair hier is bijvoorbeeld de Goldwyn-zoon Goldday', vertelt Kloosterziel. 'Wij verkopen hem ook wel, maar vertellen ook eerlijk dat hij erg grote, hoge dochters vererft. Dat past niet iedereen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer