FAO beveelt zuiveleiwitten aan
Wereldvoedselorganisatie FAO gaat de consumptie van eiwitten uit zuivel aanbevelen. Een FAO-expertpanel stelt dat deze een grotere voedingswaarde hebben dan plantaardige eiwitten.
Aanleiding voor de wijziging is een verbeterde methode om de kwaliteit van eiwitten te bepalen. Deze techniek toont volgens de Nieuw-Zeelandse professor Paul J. Moughan aan dat plantaardige eiwitten worden overgewaardeerd.
De aanpak die tot op heden wordt gevolgd om de kwaliteit van eiwitten te bepalen, kent namelijk een aantal tekortkomingen. Die liggen onder meer bij de wijze waarop de verteerbaarheid van aminozuren wordt bepaald.
Betere kwaliteit
Op basis van de nieuwe methode is de kwaliteit van zuiveleiwitten 10 tot 20% hoger dan plantaardige eiwitten.
'Dank zij de deze hoog gekwalificeerde eiwitten is een geringere hoeveelheid eiwit nodig om aan de aanbevolen hoeveelheden aminozuren te komen. Dat is een uitstekende manier om ondervoeding te voorkomen', geeft Moughan aan.
Bekijk meer over:
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners




Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
781
Gebruikt, € 4.000
-
Kuhn GF10601
Gebruikt, P.O.A.
-
John Deere Zitmaaier / tuintrekker X167R (HG) #692920
Gebruikt, € 5.644
-
SOLIS SOLIS 26
2022, P.O.A.
Weer
-
Zondag19° / 7°0 %
-
Maandag20° / 6°10 %
-
Dinsdag22° / 7°10 %