FAO beveelt zuiveleiwitten aan

Wereldvoedselorganisatie FAO gaat de consumptie van eiwitten uit zuivel aanbevelen. Een FAO-expertpanel stelt dat deze een grotere voedingswaarde hebben dan plantaardige eiwitten.

FAO+beveelt+zuiveleiwitten+aan
© Dick Breddels

Aanleiding voor de wijziging is een verbeterde methode om de kwaliteit van eiwitten te bepalen. Deze techniek toont volgens de Nieuw-Zeelandse professor Paul J. Moughan aan dat plantaardige eiwitten worden overgewaardeerd.

De aanpak die tot op heden wordt gevolgd om de kwaliteit van eiwitten te bepalen, kent namelijk een aantal tekortkomingen. Die liggen onder meer bij de wijze waarop de verteerbaarheid van aminozuren wordt bepaald.

Betere kwaliteit

Op basis van de nieuwe methode is de kwaliteit van zuiveleiwitten 10 tot 20% hoger dan plantaardige eiwitten.

'Dank zij de deze hoog gekwalificeerde eiwitten is een geringere hoeveelheid eiwit nodig om aan de aanbevolen hoeveelheden aminozuren te komen. Dat is een uitstekende manier om ondervoeding te voorkomen', geeft Moughan aan.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  13° / 9°
  60 %
 • Zaterdag
  11° / 8°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  20 %
Meer weer