FAO beveelt zuiveleiwitten aan
Wereldvoedselorganisatie FAO gaat de consumptie van eiwitten uit zuivel aanbevelen. Een FAO-expertpanel stelt dat deze een grotere voedingswaarde hebben dan plantaardige eiwitten.
Aanleiding voor de wijziging is een verbeterde methode om de kwaliteit van eiwitten te bepalen. Deze techniek toont volgens de Nieuw-Zeelandse professor Paul J. Moughan aan dat plantaardige eiwitten worden overgewaardeerd.
De aanpak die tot op heden wordt gevolgd om de kwaliteit van eiwitten te bepalen, kent namelijk een aantal tekortkomingen. Die liggen onder meer bij de wijze waarop de verteerbaarheid van aminozuren wordt bepaald.
Betere kwaliteit
Op basis van de nieuwe methode is de kwaliteit van zuiveleiwitten 10 tot 20% hoger dan plantaardige eiwitten.
'Dank zij de deze hoog gekwalificeerde eiwitten is een geringere hoeveelheid eiwit nodig om aan de aanbevolen hoeveelheden aminozuren te komen. Dat is een uitstekende manier om ondervoeding te voorkomen', geeft Moughan aan.
Bekijk meer over:
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
John Deere Tractor 6100 Premium (SB) #25203
Gebruikt, € 19.500
-
John Deere - 5125R + voorlader
2019, € 73.000
-
Lely Splendimo 240TCS maaier
Gebruikt, P.O.A.
-
Ferrari Professionele zitmaaier / tuintrekker PG200 (MG) #23386
Gebruikt, € 7.500
Vacatures
Verkoopadviseur Zeugen- & Biggenvoeders
Rothkötter Mischfutterwerk GmbH - NL
Directeur (via PublicSpirit)
Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) - HILLEGOM
Vacature businessmanager Poultry Expertise Centre/ Calf Expertise Centre (PEC/ CEC) 0,8 – 1 fte
Poultry Expertise Centre - Barneveld, Nederland
Ondernemende adviseur / Teamleider AGRO
Aelmans Adviesgroep - Baexem, Leudal
Strategisch adviseur agro
Aelmans Adviesgroep - Baexem, Leudal
Weer
-
Vrijdag13° / 9°60 %
-
Zaterdag11° / 8°95 %
-
Zondag8° / 5°20 %