RvS zet streep door migrantenhotel

Het door de Aalsmeerse gemeenteraad gesteunde plan om in het gebied rond de bloemenveiling een grootschalig migrantenhotel te bouwen, is voorlopig van de baan. Dat blijkt na een uitspraak die de Raad van State (RvS) vanochtend heeft gedaan in een bodemprocedure.

Het migrantenhotel met 640 kamers is een initiatief van uitzendorganisatie Tempohousing en Greenpark Aalsmeer. Het hotel is een onderdeel van gemeente Aalsmeer om het verouderde glastuinbouwgebied rondom de bloemenveiling te transformeren naar een nieuw bedrijvenpark voor de bloemen- en plantensector.

De komst van het hotel stuit op verzet bij omwonenden. Zij vrezen dat het nieuwe onderkomen voor extra parkeeroverlast zal zorgen. De bestuursrechter gaf hen daarin gelijk. Volgens de rechter heeft de gemeente onvoldoende duidelijk kunnen maken dat de parkeerdruk niet hinderlijk zal toenemen, als het hotel er komt.

Gelijk

De uitspraak komt niet geheel als een verrassing. In mei van dit jaar kregen de bezwaarmakers hun gelijk op dit punt al in een voorlopige voorziening..

Tegen de uitspraak is geen beroep meer mogelijk. Voor gemeente Aalsmeer ligt er nu de taak om delen van het bestemmingsplan te wijzigen. Daarnaast moet er een nieuw exploitatieplan komen, want dat is door de Raad van State volledig afgekeurd.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer