Reiskosten Co Verdaas onder vuur

De declaraties van beoogd staatssecretaris van EL&I Co Verdaas, die sinds 2007 gedeputeerde in Gelderland is, liggen onder vuur.

De Raad van State buigt zich over de vertrouwelijkheid van een notitie van een ambtenaar van provincie Gelderland over de declaraties van gedeputeerden.

Deze notitie is opgesteld nadat er in Provinciale Staten vragen waren gesteld over de reiskostenvergoeding van Verdaas. Wanneer de Raad van State uitspraak doet is nog niet bekend.

Aanstelling

Verdaas woonde in Zwolle, maar moest als provinciebestuurder in Gelderland gaan wonen. Volgens Gedeputeerde Staten kocht Verdaas kort na zijn aanstelling een pand in Nijmegen, waar hij nu officieel woont.

Maar volgens zijn tegenstrevers declareerde hij tot medio 2011 honderden ritten van en naar zijn oude adres in Zwolle.

Toine van Bergen

Nijmegenaar Toine van Bergen, die de kwestie als Statenlid aankaartte, denkt dat in de notitie meer bijzonderheden staan over de declaraties van Verdaas.

Gedeputeerde Staten stellen echter dat het om een quickscan van een ambtenaar gaat, waarin deze zijn persoonlijke mening geeft, in het vertrouwen dat het om een niet-openbaar stuk ging. Ze willen de ambtenaar beschermen.

ANP

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer