RFC closer met Unilever

Royal FrieslandCampina (RFC) gaat nauwer samenwerken met multinational Unilever. Beide bedrijven bundelen hun krachten bij verdere verduurzaming en zuivelinnovaties.

Bij de ontwikkeling, innovatie en promotie van duurzame productie gaan RFC en Unilever meer samenwerken. Dat geldt ook voor de activiteiten op het gebied van verpakking en logistiek.

De samenwerking met RFC past in de plannen van Unilever om nauwer samen te werken met haar belangrijkste toeleveranciers. Zo wil Unilever samen met haar klanten de CO2-uitstoot en andere afvalstromen fors reduceren.

Preferred supplier

RFC is preferred supplier van Unilever voor ingrediënten die in de zakelijke markt worden gebruikt, zoals boter, boterolie, room in spuitbussen, ingrediënten voor ijs, soepen en sauzen en andere voedingsmiddelen.

Directeur duurzaamheid Frank van Ooijen van RFC merkt op dat de samenwerking goed aansluit bij het duurzaamheidsprogramma, een van de pijlers van de Route2020-strategie van het bedrijf.

'Unilever en FrieslandCampina willen beide groeien op de Aziatische en Afrikaanse markt. Beide organisaties vinden het belangrijk om dat op duurzame wijze te doen. Zo zijn onze leden-melkveehouders betrokken bij verschillende projecten om het energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Door hun krachten te bundelen, zijn beide bedrijven beter in staat ambities en duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren', stelt Van Ooijen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer