Leden DOC fluiten directie terug

Vrijwel unaniem hebben de Friese leden-melkveehouders de directie van DOC Kaas gisteravond teruggeloten. Die kwam met de mededeling dat ze bij een eventuele fusie de leden niet meer willen laten stemmen, maar alleen nog de ledenraad.


Leden+DOC+fluiten+directie+terug
©

Op de eerste ledenbijeenkomst in Heeg kwamen zo'n 150 leden-melkveehouders af. De directie maakte daar bekend voorlopig zelfstandig door te gaan, maar een eventuele fusie naar de toekomst toe niet uit te sluiten.

Om daarop voor te sorteren, wil de directie de onderneming op afstand zetten van de coöperatie. DOC Kaas wordt dan een BV, met de leden-melkveehouders als enige aandeelhouder.

Daarnaast stelde de directie voor om bij een voorgenomen fusie de leden niet meer rechtstreeks te laten stemmen. Het geven van groen licht wordt dan volledig overgelaten aan de ledenraad.

Massaal protest

Het voorstel stuitte op massaal protest van de aanwezige boeren. Ze hebben stuk voor stuk veel geld in de fabriek zitten en willen hun rechtstreekse stem bij zo'n belangrijk besluit behouden. Na lang discussiëren gingen bij een informele stemming vrijwel alle vingers de lucht in op de vraag wie tegen het plan was.

De aanwezige ledenraadsreden, die zelf positief waren over het directieplan, zeiden bij monde van Siebren Reitsma het ledengeluid mee te nemen in de ledenraadstemming op 19 november.

De komende weken volgen er nog een aantal ledenbijeenkomsten, waarin deze plannen ook aan de leden worden voorgelegd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer