Inbeslagname antiwormmiddelen Zuidlaren

Op de paardenmarkt in Zuidlaren is een partij van 954 verpakkingen antiwormmiddel in beslag genomen. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Deze middelen mogen alleen op recept van een dierenarts worden geleverd. Ze werden echter op de paardenmarkt verkocht zonder om de benodigde recepten.

De handelaar werd door de NVWA 2 keer betrapt op het verkopen van het antiwormmiddel. Een half uur nadat inspecteurs de eerste partij middelen in beslag hadden genomen, bleek dat de handel gewoon doorging vanuit een andere bestelbus. De man kreeg een proces-verbaal.

Vervoerscontroles

NVWA controleerde op en rond de paardenmarkt in Zuidlaren met een team van 20 controleurs. Aandacht was er onder meer voor dierenwelzijn en de overige regels die gelden bij aan- en afvoer van dieren.

Tijdens deze controles zijn 14 waarschuwingen gegeven. Die vervoerders beschikten niet over de juiste papieren of de gegevens in het paardenpaspoort kwamen niet overeen met de gegevens op de chip in het dier.

Te veel pony's

Eén vervoerder kreeg een boete, omdat hij te veel pony’s in zijn wagen had. Er werden op 6 vierkante meters 16 pony’s vervoerd, terwijl op deze oppervlakte maximaal 7 dieren zijn toegestaan.

Verder maakte de politie tijdens de aan- en afvoercontroles 19 processen verbaal op voor technische gebreken. In totaal werden er 2352 paarden naar de markt gebracht. Daarvan werden er 2 de toegang tot de markt ontzegd, omdat de gezondheid niet in orde was.

Vervalst paardenpaspoort

Onder een tafel werd een mogelijk vervalst paardenpaspoort gevonden, de eigenaar van het paspoort heeft zich nog niet gemeld.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer