Kabinet tegen hogere EU-begroting

Nederland zal niet accepteren dat de Europese Commissie om extra geld vraagt om de begroting van de Europese Unie (EU) voor dit jaar rond te krijgen. Als er een tekort op de begroting is, dient de commissie dat zelf op te lossen.

Die boodschap geeft minister Jan Kees de Jager van Financiën vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens hem is er vorig jaar met veel moeite een akkoord bereikt over de begroting, die op een gelijk niveau bleef.

'En dat was voor Nederland het maximale', schrijft De Jager. Een eventuele poging van de Europese Commissie om de begroting toch te verhogen, zal Nederland volgens De Jager samen met gelijkgezinde landen proberen te blokkeren.

Geldtekort

Onlangs liet de Europese Commissie weten dat er waarschijnlijk dit jaar een geldtekort is. Een formeel verzoek aan de lidstaten om extra geld is er nog niet.

Als er een voorstel komt voor het verhogen van het budget zal daar volgens De Jager tijdens een Europees beraad op 9 november over worden besloten. Dan staat ook de EU-begroting voor 2013 op de agenda.

ANP

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer