Natuurgeld Drenthe bijna op

Investeringen in het Drentse platteland vinden de komende jaren nog maar mondjesmaat doorgang. Dat verwacht gedeputeerde Rein Munniksma op basis van het rapport van de commissie Jansen.

Die commissie bracht vorige week aan de gezamenlijke provincies advies uit over de verdeling van het nog resterende budget voor de ontwikkeling van natuur en landschap.

Voor Drenthe zou van de benodigde € 42 miljoen € 18 miljoen overblijven voor natuur en landschap.

Regulier beheer

Dat is net genoeg voor het reguliere beheer van de circa 50.000 hectare Drentse natuur. Andere doelstellingen, zoals waterbeheer, ammoniakreductie en natuurverbetering komen in het gedrang, verwacht Munniksma.

Daarnaast krijgt Drenthe vanaf 2014 ook de financiële verantwoording voor de gronden van Staatsbosbeheer. Op die manier is er nog maar zeer beperkt ruimte voor het halen van bijvoorbeeld internationale natuurdoelstellingen, waarschuwt de gedeputeerde.

Doorvertaling

Op dit moment rekenen de ambtenaren van provincie Drenthe nog aan de doorvertaling van het advies. Munniksma verwacht op 14 november met uitgewerkte voorstellen te komen.

Dan behandelt Provinciale Staten de beëindiging van de bestuursovereenkomst met het rijk over het Investeringsbudget Landelijk Gebied.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer