Burgerbezwaren RWE-centrale afgewezen

Alle 6200 bezwaren van burgers tegen de Natuurbeschermingswetverguning van de RWE-kolencentrale in de Eemshaven zijn afgewezen. Dat meldt provincie Groningen. Er kwamen 6300 bezwaren binnen.

De bezwaarmakende burgers hebben geen onderscheidend persoonlijk belang, stelt provincie Groningen. 'Hun bezwaren zijn formeel niet-ontvankelijk. Zij worden niet gehoord'. Wel weegt de provincie hun bezwaren mee.

Ook natuur- en belangenorganisaties - waaronder LTO Noord - en Duitse overheden dienden bezwaren in. Commissie Rechtsbescherming van provincie Groningen en van het ministerie van EL&I hoort deze partijen op 26 oktober.

Model-bezwaarschrift

Veel mensen maakten deze zomer gebruik van het model-bezwaarschrift van Greenpeace. Ter vergelijk, bij het afgeven van de eerdere vergunning in 2008 kwamen slechts 11 bezwaren.

Opvallend is dat tweederde van de 6300 bezwaarmakers tegen de Natuurbeschermingswetvergunning van de RWE-kolencentrale in de Eemshaven niet uit het Noorden komt.

Bezwaarmakers

Enkele tientallen bezwaarmakers komen uit de directe omgeving van de Eemshaven en een kleine 200 bezwaarmakers van de Duitse kant van de Eems-Dollard.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer