Landschapveiling Hoornaar valt tegen

De Landschapveiling op de Fokveedag heeft een bedrag van €1885 opgeleverd. De belangstelling voel erg tegen, voor enkele kavels was helemaal geen belangstelling.

De www.onsmijn.nlveiling 'Ons Mijn' is een initiatief van het Gebiedsplatform Alblasserwaard en Vijfheerenlanden met steun van onder meer Provincie Zuid-Holland en Rabobank.

'Dit kan gebeuren. Je kan van te voren moeilijk inschatten hoe groot de belangstelling is', zei Maarten de Wit van Triple E, de organisator van de veiling. 'We hebben eerder dergelijke veilingen gehouden. Die verliepen wel goed.'

Knotwilgen

Tijdens de Landschapveiling ging de streek gaat onder de hamer. Zo konden mensen bieden op het beheer en onderhoud van karakteristieke landschapselementen als knotwilgen, hoogstamfruitbomen, grienden, eendenkooien en pestbosjes. Ook stond gemaal 'De Schuilplaats' in Giessenburg op de kavellijst. Die is niet verkocht.

Als tegenprestatie ontvangt de hoogste bieder producten of een bijzondere belevenis, gerelateerd aan het landschapselement. Of een naamsvermelding, dat kan ook. Gehoopt werd dat bedrijven dergelijke 'uitjes' in zouden kopen. Die lieten echter verstek gaan.

Prikkelend

Er stonden 19 'veilingstukken' op de kavellijst met prikkelende namen als: Pas op de plaats, De boer op, Stevig gekruid, Knot in my backyard, Gratis hotelkamers, Vrienden voor grienden, Uitbuiken voor eenden en Kurk met drijfvermogen. Daarvan zijn er 4 niet verkocht.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer