Gemeenteraad Dronten bezorgd om dijk

De gemeenteraad van Dronten maakt zich zorgen om de dijk van het Drontermeer nu de geplande bypass bij Kampen naderbij komt. De raadsleden vragen zich af of de dijk van het Drontermeer dan een stormvloed kan weerstaan.

Dat meldt De Stentor.

Het college van Burgemeester en Wethouders is het met de raad eens dat deze dijk zo snel mogelijk moet worden verhoogd. Het ziet er naar uit dat dit echter niet voor 2020 gaat gebeuren.

In het nu voorliggende plan wordt eerst de bypass bij Kampen aangelegd in combinatie met een verdieping van de IJssel over 7 kilometer. In het Drontermeer komt een dam met een keersluis ter hoogte van het Reeve-eiland.

Droge voeten

De bypass moet ervoor zorgen dat Kampen ook bij zeer hoog water in de IJssel droge voeten houdt. Maar als dat water moet wel worden afgevoerd, onder meer naar het Drontermeer.

De gemeenteraad van Dronten vreest dat bij extreme situaties zoals een stormvloed, de dijk van dat meer niet opgewassen is tegen de watermassa's. Een verhoging van de dijk is noodzakelijk, maar dat moet sneller gebeuren dan nu staat gepland, aldus de raad.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer