Bacon met varkenspest op beurs Rusland

Een partij bacon op een landbouwbeurs in regio Oblast Leningrad, bij Sint-Petersburg, blijkt besmet te zijn geweest met Afrikaanse varkenspest (AVP).

Dat heeft een woordvoerder van de Russische veterinaire dienst Rosselkhoznadzor gezegd, meldt Pigprogress.net.

De bacon is geproduceerd door vleesbedrijf Lipetsk JSC Meat Master. Via een handelaar kwam het vlees eind september op de beurs terecht.

Waarschuwingen

Consumenten worden gewaarschuwd het vlees, dat zij via deze vleeshandel kochten, niet aan dieren te voeren, zonder het goed te verhitten. Ook mag het vlees niet zonder te zijn gedesinfecteerd worden weggegooid.

Het AVP-virus kan lang overleven in vlees. Varkensboeren in de regio worden geadviseerd hun dieren te laten onderzoeken door dierenartsen.

Besmettelijk

Het is voor het eerst dat met varkenspest besmet vlees het consumentenkanaal bereikt. De autoriteiten denken dat het vlees is geïmporteerd uit gebieden waar nu varkenspest heerst. De ziekte is niet overdraagbaar op mensen, maar is wel zeer besmettelijk voor varkens.

Rusland kampt al maanden met AVP en krijgt de verwoestende dierziekte maar niet onder controle. In de Europese Unie leeft de angst dat het virus de lidstaten bereikt.

• Lees meer hierover zaterdag 13 oktober in Nieuwe Oogst, vakkatern veehouderij Thema: diergezondheid

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer